Снимка: БГНЕС
Жена е била глобена заради неспазването на знак, който е изцяло боядисан от вандали. На шофьорката е издаден фиш, а единствената възможност пред нея е да го обжалва в съда, предаде Нова тв. 
 
Елена Атанасова минавала с автомобила си в района на надлез „Родопи” в Пловдив. Вместо обаче да завие задължително наляво, тя продължила направо, защото знакът е бил заличен с блажна боя знак.
 
"На него не личи какво има. Спазих знак „СТОП” и продължих направо в улицата напред, на която няма знак, че влизането е забранено. Може би на стотина метра по-надолу изскочи един полицай е ме попита дали зная защо съм спряна", разказа Атанасова.
 
Елена разбира, че е пропуснала да спази знак, който не е ясно какъв е. 
 
"Попитах дали съм спряла на стопа, каза, че съм спряла. Обясни обаче, че има и друг знак, но не знаеше видимо, че той е заличен с бяла боя. Не личи, че там има някакъв знак, който указва нещо", добави жената.
 
За да се уверят в думите на Елена, полицаите се върнали с нея до кръстовището да погледнат знака.
 
"Единият от тях беше силно изненадан, че знакът е заличен с бяла боя. Попитах според тях кой го е направил. Казаха, че не знаят, но не съм и аз обаче. Обясних им, че този знак за мен е нелегитимен и няма как да го спазя", посочи тя.
 
Въпреки това полицаите и написали акт. 
 
"Отказах да подпиша, след което ми обясниха, че ще ме водят на съдия и тежки процедури. Буквално се съгласих да подпиша да си взема талона и да излъжа заедно с тях, че съм виновна", допълни тя.
 
Според Елена проблемът е несправедливия начин, по който й е наложена глобата. 
 
"По-тъжното и смешно е, че тези хора не знаеха, че е заличен и чакаха някой да наруши знак, който не съществува”, каза още глобената.
 
От дирекцията на полицията в Пловдив обясниха, че в деня на проверката са видели, че знакът е напръскан с боя, но по думите им все още бил видим. На следващия ден той е бил изцяло заличен. От там са уведомили Община Пловдив, чийто служители трябва да сменят увреденото пътно съоръжение.
 

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 3 месеца

Съдете ги до дупка, само така ще се оправиме.

46

Анонимен

преди 3 месеца

Самоковските полицай, пишат актове без да си виновен.

45

Анонимен

преди 3 месеца

Съденето излиза по-скъпо от акта, а по-големият проблем е че на полицаите не им пука, те не носят съдебна отговорност, и разходите по делото, когато загубят, се поема от наще данъци. Или с други думи, плащаш им заплатите и когато ти скъсат нервите и ти усложнят живота им плащаш и за това. Това е една скапана държава в която няма никакъв контрол или морал.