Снимка: Кадър, Нова тв

Родители алармират за лоши условия на болницата в Плевен. Хлебарки, мизерия и мухъл изненадва хората, чиито деца се лекуват в болничното заведение. В града се надигна вълна от недоволство.

Тази ситуация, според болницата не е в цялото детско отделение, а само в един приземен етаж. но майка попаднала в тази болница преди пет дни, разказва друго.

Според нея във всички стаи е било така. "Имаше хлебарки по леглата и стените.", обясни тя пред Нова тв, а след като казала на лекарите, те отвърнали, че нищо не могат да направят.

Друг родител признава, че също е била потърпевш от болничното заведение. "Обстановката е потресаваща. Мръсни стени, изобщо не коментирам тоалетната", обяснява жената и допълва, че няма легла за спане, а майките спят на столове или в коридорите.

"Това не е нормално не само за лекуващите се там, но и за лекарите. Никой не би давал максикума от капацитета, който има, тъй като това е ежедневие", обяснява и майка на друг пациент, според която тези лоши условия влияят и на работещите там. -  "Няма нормална среда нито за работа, нито за лечение", убедена е жената.

Обясннието на лекарите било, че хората, които не си плащат здравни осигуровки, ползват капацитета на болничното заведение и затова положението е такова.

"Те се държат покъртително и с децата", обясняват родители. От болницата заявяват, че е започнал ремонт, но заради ковид ситуацията той се бил забавил.

Коментари Напиши коментар

10

Никакви толупи не са

преди 3 месеца

До макти виновни!Както вички кметове крадат и градовете ни са мизерни, така е и в здравната ни система!Крадат и като минат и някоя тумба о-ки глей кво става!

9

Васил Георгиев

преди 4 месеца

Управителката на болницата взема 22 000/двадесет и две хиляди/ лева на месец заплата.Престъпници в бели престилки.Няма какво да коментирам повече!

8

Цървул

преди 4 месеца

Да видят хле,,арките, че има и по-лоши неща от "Райд"