Снимка: БГНЕС

Съдът отмени глоба от 10 000 лв. на бивш зам.-министър, санкциониран по „Магнитски”

Съдът отмени на първа инстанция глобата от 10 000 лева за конфликт на интереси на бившия заместник- министър Александър Манолев, санкциониран по закона "Магнитски". Вместо това Антикорупционната комисия, която е обвинител, е осъдена да плати 6 000 лева на Манолев за разноски, предаде Нова тв.

През октомври 2019 година Комисията откри конфликт на интереси заради къща за гости край Сандански. Според журналистически разследвания Манолев е ползвал имота като лична вила, въпреки че е взел близо 400 000 лева по европрограма за туризъм. Първоначално Столичният административен съд потвърди решението за конфликт на интереси, но ВАС върна делото за ново разглеждане. Този състав на съда не открил достатъчно доказателства за нарушение.

Коментари Напиши коментар

16

Вуйчо Ваньо

преди 3 месеца

Тая и вчера роди!!! Тоя самолет докато кацне тая ще народи малка колония ба си.

15

no one

преди 3 месеца

ВАС работи за хора на колумбийските картели и за мексиканската Синалоа и ел Чапо (Дребосъка), както и за връщането на Борисов, който чрез връзки с това, което остана от ВИС работеше с наркобароните и с тези пари поддържа своята тайна полиция.

14

Влади

преди 3 месеца

Обичам го този български съд, толкова справедлив, толкова милостив. Браво!!! На крадците им изплащат компенсация, убийците и изнасилвачите се пускат на свобода, по-живо, по-здраво. Галеви са в чужбина. Чудя се, защо Цв. Василев и Божков се хабят зад граница, тук никой нищо няма да им направи.