Снимка: БГНЕС
Пет пожара, който са нанесли материални щети, са горели в Кюстендилско, предаде БГНЕС.
 
"Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област – вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци, пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с. Коняво, изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви, 20 дка овощна градина", съобщават от ОД МВР-Кюстендил.
 
Късо съединени е причинило пожар в с. Пастух. Огънят е успял да унищожи посеви 25 дка, 2 сгради, 2 стопански постройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви.
Още по темата
 
Снощи пожарът в с. Жиленци, където се намипа пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип е успял да предотврати нанасянето на материални щети.
 
"И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци, снощи малко след 21.30 ч е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население", уточняват от полицията в Кюстендил. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase