Снимка: БГНЕС

Организират подписка в Ямбол в подкрепа на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2". Подписката е организирана от синдикалните организации и цели преразглеждане на енергийната политика на страната, спрямо държавната централа.

ТЕЦ "Марица изток 2" осигурява препитанието на хиляди семейства от цяла Югоизточна България.

С подписката се цели да започнат разговори върху Плана за устойчивост и развитие в частта "Енергетика".

"Защото там пише едно единствено нещо, че догодина, второто тримесечие, започва изграждането на парагазови централи - два броят на 500 мегавата, с функция заместваща ТЕЦ "Марица Изток 2". И с перспектива до 25 година да бъде завършен обекта, каквото и да означава това", каза пред БНР председателят на КТ "Подкрепа" в централата Димитър Чалъков.

Организаторите на подписката  искат да съберат 150 000 подписа в 8 града за една седмица, които ще внесат в Народното събрание.

Коментари Напиши коментар

33

Крами

преди 3 месеца

Вижте цените на жилищата... на тецаджии им дават луди кредити и цената на имотите е ненормална. Отделно за толкова години в градовете около тец има само казина. Да се бяха събрали, с толкова пари, всичко можеше направи, фабрики и фирми. Жив свидетел съм как си получава заплатата 2700, половината я дава за кредити и отива в казиното. Със стара кола дето преглед не може да мине и с развалени зъби. На този тип кратуни, не искам да им плащам.

32

Анонимен

преди 3 месеца

До 32 каквото и да ми говориш лично съм виждал фишовете за заплати на работещи там. Тъй че как ме наричаш и какво пишеш няма значение.

31

Танас

преди 3 месеца

Да внасят ток от Турция, а тези от теца да заминават гастърбайтери в Германия, защо да произвеждаме нещо като можем да го купим по евтино