Снимка: Pixabay
Жители на пловдивското село Кръстевич вече втори месец живеят без вода. Преди дни един от големите пожари в страната достигна първите къщи в селото. 
 
"Готови сме за нови протести, начертали сме и конкретни мерки, които от тук нататък ще предприемем. Като начало, ще наемем независим експерт, на който да възложим изготвяне на становище за хващане на водата, която идва от реката, защото мнението ни е, че тя не се хваща на 100%. ВиК не желаят да направят тази оценка", каза пред bTV председателят на кооперация Даниела Пиронкова.
 
От ВиК заявиха, че в момента в реката има хващане по един литър в секунда и изтъкнаха, че преди е било по три литра в секунда. От дружеството казаха още, че в момента търсят решение на проблема.
 
"В момента водата е на режим - има само от 18 ч. до 21 ч. Водата е много малко и не може да достигне до всички", коментира кметът на селото Тодор Стоев.
 
От ВиК казват, че трябва да се направи експлоатация на стария източник, но водата в него е пълна с нитрати и са необходими над 3 млн. лв. за изграждането на пречиствателна станция. 
 
Прокуратурата е разпоредила случаят да се провери.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase