Снимка: БГНЕС

Ще обявя частично бедствено положение, за да може хората, останали без подслон и които няма къде да отидат, да получат някаква помощ. Това съобщи пред БНТ Пенка Ганева, кмет на Хисаря, след пожара в село Старосел, който се разгоря вчера.

Тази сутрин вече са локализирани пожарите в Старосел и Кръстевич. Екипи на огнеборците обаче продължават да дежурят на място.

Шест са изгорелите къщи в стихията в Старосел, която вчера наложи евакуацията на 10 души. На мястото пристигнаха психолози от БЧК, както и доброволци, готови да помогнат на пострадалите хора.

Това е ужас - невиждан, нечуван, сподели свидетелка на пожара.

Хеликоптерът на военните, който се включи, направи много курсове и спаси дерето от пожара, както и цяла кравеферма и животните в нея, сподели друга жителка на Старосел. Предполага се, че огънят е тръгнал от земеделска работа на стърнища.

Коментари Напиши коментар

8

Ян Козина

преди 1 година

И в този случай властта къде е? Къде е управлението, което ще предприеме необходимите мерки в тази критична ситуация? Защото сега е такъв момент, при който трябва да сме единни, сплотени и най-вече приоритет на правителството за помаганеъо и спасяването на тези хора. Но кучето си лае и керванът си върви, както е казал народът. И това ще отмине. Нали има по-важни проблеми в парламента. Нали трябва да се "изчегъртваме".

7

Анонимен

преди 1 година

Климатичните оръжия на приятелчетата на боко!!

6

Анонимен

преди 1 година

В същия момент Румен Радев е на опера във Виена, хемн да нагкеда къщата, а Стефан Янев с костюм чистичък, наспан и ухилен ни говори как търябвало да се промени нормативната уредба за борба с пожарите???