Снимка: БГНЕС

Общо трима души се удавиха във водите на река Янтра от петък до неделя, съобщават от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

При единият фатален случай, регистриран в неделя, двама мъже са се удавили във водите на река Янтра в района на жп гара Г. Оряховица.

Вчера в 18,13 ч. е получен сигнал в полицейското управлениие в железничарския град за двама мъже, които са влезли във водите на реката и след това повече не са се появили.

От проведените действия по разследването същата вечер около 20,00 ч. в коритото на река Янтра в землището на Горна Оряховица са открити телата им. Установена е самоличността им.

При извършения първоначален оглед не са установени следи от травматични увреждания. По случая е започнато досъдебно производство.  

В петък пък 28-годишен мъж от с. Шумата се е удавил във водите на река Янтра в района на село Петко Каравелово.

Сигнал за случая е получен на 30 юли около 19,20 ч. На следващия ден служители на РД „ПБЗН“ - Велико Търново са открили тялото му в близост до мястото, където е изчезнал. На местопроизшествието е извършен оглед.

Следи от насилие по тялото не са открити. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Коментари Напиши коментар

5

злобар

преди 1 година

Явно в тия села кметовете не си свършили работата.Колко му е да поставят по една голяма табела с надпис ДАВЕНЕТО СТРОГО ЗАБРАНЕНО но не са го направили.

4

Totenkopf

преди 1 година

Трудно може да избягаш от собствената си глупост.

3

Ало

преди 1 година

Жалко за хората ,но те не знаят ли ,че реките и бреговете им са издълбани от багери за да вземат пясък някои ,които си го набавят без пари. След това водата покрива тия дупки, получават се водовъртежи .Така ,че и за добри плувци ще се трудно да се отърват в такава ситуация.Хора, пазете се!