Снимка: БГНЕС
Двама мъже са задържани за серия от кражби в населени места на територията на Бургаска област. Трети все още се издирва. Извършителите са между 29 и 43 години, всички от котленското село Градец, предаде БНР. 
 
За три месеца мъжете са извършили общо 23 кражби от автомобили и от частни домове. Те избирали къщи с отворени прозорци на приземните етажи или незаключени входни врати. При някои от кражбите собственици са спели в домовете си. 
 
Най-често взимали пари, дебитни карти, златни накити и лесно преносими предмети от бялата техника. Ако намерели ключове за автомобил, го вземали с цел по-бързо да напуснат мястото или да се придвижат до най-близката жп гара.
 
Извършителите набелязвали най-често малко селце, избирали си крайни къщи, за да могат бързо да избягат в случай, че бъдат усетени от потърпевшите.
 
Оставали да нощуват в лагерите на селскостопански работници от техния край. Незабелязано се сливали със съселяните си, нощували за няколко вечери, след което се отправяли за следващия удар. Това затруднило и служителите на реда, които няколко седмици подред извършвали наблюдение над подобен род биваци. Така са и задържани двама от извършителите на кражбите, а третия им съучастник все още се издирва.
 
При претърсването на домовете на задържаните лица са намерени и иззети част от откраднатите вещи. 

Коментари Напиши коментар

11

не

преди 1 месец

не мойе мар6о гадна този пат ти 6т3 си наред

10

НикогаВечеСДС-Чума

преди 1 месец

А двамата - единият от Драгалевци ,а другият от Банкя- за обира на държавата ни ,никой не ги търси и не ги задържа .

9

тая

преди 1 месец

славка е луда данка сьщо такава омраза като настьпиш змията почва да хапе