Снимка: БГНЕС
Запазване на туристическите хижи като държавна собственост и свободно да се ползват от туристите. Това обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с министъра на туризма Стела Балтова и представители на Конфедерацията на Българския туристически бизнес, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Целта е да се спре порочната практика от последните години с неправомерното прехвърляне на туристически обекти на дружества, които след това ги препродават. Така хижите стават частна собственост.
 
Идеята е институциите да се обединят и да изяснят собствеността на тези обекти и туристическите хижи да останат държавна собственост.
 
"Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за изясняване собствеността на тези обекти и ако е необходимо, при съмнения за злоупотреби, документи ще бъдат предадени на прокурор", подчерта регионалният министър.

Коментари Напиши коментар

12

анонимен

преди 1 седмица

Росен Владимиров, областен управител от ДПС продаде на мутрите повечето хижи във Витоша!

11

Стопанистване

преди 1 седмица

До Анонимен 8. Ами тогва какво се оплаквате от хижите?Щом има посещения от млади къде е проблемчето? Да върнете всичко в ръцете на държавата? Ами връщайте и Сталин,Тито, Димитров .Ще цъфнем.

10

Мишо

преди 1 седмица

Не, разбира се!