Снимка: БГНЕС

Все още не е локализиран пожарът в Свиленградско. Към 17,00 часа вчера е възникнал пожар в района на селата Студена и Планиново, информира областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов.

Той обясни, че има засегната широколиста и иглолистна гора. Към момента е на територията на смесена гора. Огънят е обхванал територия около  2000 дка. В гасенето се включват военни, както и тежка верижна техника. На място работи кризисен щаб.

Още по темата

"Към 8,00 часа пристига една машина - тежка механизация от "Мини Марица-изток" за изграждане на просеки, и още една машина от Ямбол, както и помощ от 31 -ви Механизиран батальон - Хасково. Има създаден кризисен щаб, работи се по гасенето на пожара, но силният вятър снощи допринася за разрастването на огъня", каза Ангелов.

Засега няма опасност за населението. Огънят е далеч от населените места.

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов допълни пред БНР:

„Мобилизираме всички усилия, за да пресечем по някакъв начин, да локализираме пожара, защото той е разпрострян на доста широк фронт. В момента вятърът е утихнал, но по прогнози се очаква към 9.30 - 10 часа отново да се усили и затова бързаме с механизацията и хора, които ще се включат, доброволци от община Свиленград, за да можем максимално бързо да се опитаме да го локализираме".

Причините за пожара са в процес на изясняване. Вероятно е възникнал от почистване на пасища, каза областният управител на Хасково.

Коментари Напиши коментар

1

Асан Герберджията

преди 1 година

Има гора-има проблем!!!