Снимка: БГНЕС
От днес, 22 юли, след 14 часа, се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 
 
Планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци завършват с възстановяването на трафика и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора. 
 
С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. 
 
Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката има нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Коментари Напиши коментар

10

шофьор

преди 1 седмица

Асфалтът сигурно пак е като полигон за тестване на гуми на мокро, с един пръст вода като завали и като огледало за да няма никакво сцепление. Както всички магистрали на Фончо..

9

Свиня

преди 1 седмица

Баси мръссните гербаджиски *** тролове ....вашия вожд за последно напълни чекмеджето с този ремонт струващ колкото нова магистрала....и ремонта се забави защото служебното правителство ги удари през ръцете за калпава работа от бързане да приберат патите...така че що за наглост да твърдите че служебното правителство е направило ремонта хеле пък и Радев намесихте...продажни копилета....

8

Анонимен

преди 1 седмица

Защо запушихте обходаа кретениии??