Снимка: Helpbook

Общ преглед
Многобройни са проблемите в столичния район „Витоша“, както става ясно от изпратените сигнали към платформата на Helpbook.info. За нужна от спешни ремонти и ето още какво ни сигнализира наш потребител:

„Бих искала да обърна към Столична община молбата си за асфалтиране на прилежащата в момента насипана с чакъл улица. Също така да бъде нанесена съответната пътна маркировка и знаци. В допълнение, бих искала да отбележа, че сметоизвозване и контейнери липсват за нашия блок и се ползват тези обособени за съседния жилищен комплекс - Водолей-2. В зимните месеци липсва и снегопочистване. Бих искала молбата ми да бъде отнесена към съответните органи, отговарящи затова София да се развива и да придобива европейски вид във всеки един квартал“.

Пристигна и притеснителен сигнал от град Пловдив: „Непосредствено пред дома ми има старо дърво, чиито корени навлизат под гаража ми и увреждат конструкцията на неговата основа. Към момента текат общински ремонти по улицата. Вследствие на ремонтите около дървото е разкопано и може да се вземат мерки по неговото отстраняване, защото също така коренната му система е увредена вследствие на ремонтите и при буря и силен вятър може да падне и да застраши живота и здравето на преминаващите, както и да нанесе имуществени или неимуществени вреди“. От изпратените снимки става ясно, че положението никак не е за подценяване.

За финал на днешния обзор ще цитираме живущ в район „Младост“, който изчерпателно е описал в сигнала си вечния проблем с паркирането: „От няколко месеца Топлофикация извършва основна смяна на топлопроводи и по-голямата част от пътища и междублокови пространства е разкопана. Инициативата е хубава, но довършителните работи по проекта - не. В момента довършителните работи са към края си и започва "кърпене" на разкопаните участъци (а не асфалтиране на целия път, но както и да е), но виждам, че единственият свободен паркинг, около трафопоста, между бл.327, бл.322 и 323А, се огражда с високи бордюри и така вече паркирането ще бъде невъзможно. Тази площадка така или иначе няма за какво друго да се използва, можеше да събере около 10 коли. Знаете, че паркирането в София, вкл. кварталите, е страшно трудно така или иначе, нищо не се прави по въпроса, за да се улесни, а сега, дори напротив - още повече се ограничава и затруднява! Може ли някой да ми даде логично обяснение защо се прави“?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар