Снимка: БГНЕС
Полицаи от РУ-Свиленград са открили над 50 килограма марихуана. Служителите на реда вчера са проверили дом в с. Момково, собственост на 57-годишен мъж, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС. 
 
В имота са били намерени 164 стръка суха зелена листна маса с тегло около 30 кг, които реагирали на канабис. Върху неголяма площ наблизо са открити засети и 25 растения – още 20,5 кг от същата дрога. 
 
Освен собственика на имота, е задържан и 35-годишният му син. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 ал.1 .
 
Със същата мярка – задържане за срок до 24 часа в РУ-Свиленград са били доведени и двама мъже от Любимец, отново за притежание на наркотик. Към 16 часа вчера служители от участъка в Любимец проверили района на стопански двор в населеното място. В изоставена сграда органите на реда открили складирани стръкове зелена листна маса, която е била с общо тегло над 7,4 кг. , според данните от полевия наркотест - канабис. 
 
На мястото били установени двамата мъже, на 28 и 24 години. Те са задържани по образуваното досъдебно производство. Повдигнато им е обвинение, с прокурорско постановление мярката за задържането им е удължена до 72 часа. Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase