Снимка: Pixabay
"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания "Убийци!". Това се казва в позиция на регионалната колегия на БЛС в Сливен, разпространена до медиите, след извънредно заседание снощи.
 
"Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата Зейнеб и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта", се казва още в позицията.
Още по темата
"МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие. Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение", се посочва още в документа.
 
15-годишната Зейнеб почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит. Два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта й.
 
Окръжна прокуратура - Сливен постанови проверка по случая.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 месец

До До 28 Чакай, какво? Значи е съвсем нормално политиците ни да са охранени, окръглени та едва да дишат, щото те така си кpадат и им прилича, ама ромските (или пък турски - Зайнеб е турско име) момичета не могат, защото според представите ти трябва да нямат какво да ядат? ..Всъщност знаеш ли, ако някой лекар остави така който и да е политик на произвола на съдбата, ще го обявим за национален герой. Обаче няма да се случи, защото са страхливи. Затова пред политиците пълзят.

33

Анонимен

преди 1 месец

В Сливен на времето имаше малцинства, но от както взеха да им викат роми си сложиха и други имена по принцип. Изобщо тече процес на смяна на имената.

32

Анонимен

преди 1 месец

До До 24 Не мога да ти разбера мисълта, но за мен е важно това от къде в сливенска област се взеха не български имена на ромските деца. Това не беше така на времето дори да е имало малцинства в сливенско са били с български имена. Това е въпроса.