Снимка: Pixabay
"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания "Убийци!". Това се казва в позиция на регионалната колегия на БЛС в Сливен, разпространена до медиите, след извънредно заседание снощи.
 
"Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата Зейнеб и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта", се казва още в позицията.
Още по темата
"МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие. Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение", се посочва още в документа.
 
15-годишната Зейнеб почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит. Два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта й.
 
Окръжна прокуратура - Сливен постанови проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase