На 26 юни, събота, в 10:30 ч. в Градския парк на Първомай официално ще бъде открито "Влакче на мечтите", една инициатива на Соник старт със съдействието на общината. Новото съоражение разполага с няколко вагончета, като всичко е изработено от естествени материали и дърво. Този проект е част от инициативата "Да чуем гласа на децата" и има за цел да приобщи малчуганите да бъдат съпричастни към това, което се случва в техния град, а възрастните да чуят тяхното мнение за бъдещото на местната общност.

Влакчето на мечтите ще е своеобразна пощенска кутия, в която децата ще могат да пускат своите предложения в писмен вид, а по този начин директно ще комуникират и с представителите на общинската администрация. Мотото на кампанията е "Да надникнем в света на децата, да чуем техния глас, защото е важен за нас!".

Организаторите са подготвили празник със забавна програма, който ще зарадва децата и техните родители. Пред ОНЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1894" ще бъдат разположени 6 шатри, всяка една от тях със специално послание.
 
В две от тях ще бъде провокиран таланта на малчуганите, където ще могат да развинтят въображението си и да рисуват тениски и камъчета.

Любителите на спорта и състезанията ще могат да се включат в надпреварата Лъвски скок, и да станат истински олимпийци. Малките художници пък ще могат да рисуват на воля в една от шатрите и да се включат в създаването на истинска марка. Организаторите са помислили и затова как  да остане спомен от прекрасния празник. Всеки присъстващ ще може да си направи моментна снимка, която ще получи веднага или пък ще може да я сподели и със своите близки и приятели в социалните мрежи.

Кулминацията по време на тържествата ще е написването на най-дългото писмо - от децата до кмета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase