Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежение пред болницата в Сливен. Близки и роднини на починало 15-годишно момиче поискаха среща с ръководството на лечебното заведение и се опитаха да нахлуят в сградата, предаде Bulgaria ON AIR.

Десетки обсадиха болницата в Сливен и поискаха да разберат истината за фаталния край на детето. Зейнеб постъпва в болницата с болки в областта на корема на 16 юни. 3 дни лекарите я лекуват с антибиотици, направени са и изследвания.

Късно вечерта на 19 юни обаче състоянието ѝ се влошава. На 20 юни е назначен скенер. Детето обаче така и не го дочаква.

Още по темата

"Дадох я жива, взех я умряла. Този простак каза: умря Зейнеб.  Докторът каза: Вътре има едно животно - за дъщеря ми", разказа Шукри, бащата на Зейнеб.

Близките на Зейнеб твърдят, че в болницата не са положили необходимите грижи и искат справедливост.

"Искаме да съдим и болницата, и виновниците за случая. Имаше днес протест, мислим, че и утре ще има ако трябва", каза братовчедът на починалото момиче Веселин Георгиев.

В болницата веднага е започнала вътрешна проверка, заявиха от ръководството на лечебното заведение.

Според съседи на семейството на Зейнеб, това не е първият случай на небрежно отношение в болницата. Себахат разказва, че е погребала сина си преди 6 месеца. Твърди, че причината също е лекарска грешка.

"Недей да се безпокоиш, няма да умреш, не ти ли е срам, виж какво голямо яко момче си! Няма на умреш. След 5 минути синът ми падна, умря на място", споделя Себахат Мехмедова.

След смъртта на 15-годишното момиче, Окръжната прокуратура в Сливен се самозезира. Проверка ще установява дали немарливост е в основата на смъртта.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase