Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма трябва да даде становище дали плажът в Росенец е изкуствено затревен. Експерти от областната администрация в Бургас направиха проверка на място.

Сигнал за това е подаден в Областната администрация в Бургас, каза заместник-областният управител Асен Бонджев.

Още по темата
"Вчера следобед получихме сигнал за изкуствено затревяване на плажа на Росенец и при първа възможност ние се отзоваваме тук. Проф. Нейкова разпореди незабавна проверка. С двама експерти съм тук от Областна управа и аз в качеството си на заместник-областен управител, чийто ресор е туризма и крайбрежната ивица.

Видяхме, че има действително затревяване. Не сме експерти. Не можем да твърдим дали е изкуствено, дали е естествено. Ще бъде изготвен протокол и незабавно изпратен към Министерство на туризма, с което нашите правомощия и възможности като областна администрация са спазени и изчерпани", обясни той, цитиран от БНР.

В събота жители на Бургас откриха летния сезон на плажа до лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Повод, за да организират поредното събитие на малката плажна ивица, е делото, което фирма, близка до Доган, води срещу Агенцията по кадастър да впише плажа като такъв. От фирмата се опитват да докажат, че това е земеделска земя. Хората, дошли да открият летния сезон на плажа, установиха, че той е обрасъл с трева и е засипан с речни камъни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase