Снимка: БГНЕС
Специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви започна от днес на територията на Кюстендилска област, съобщи БГНЕС.

 

Съвместната полицейска операция е свързана с прибирането на черешовата реколта, тя ще се осъществява на територията на две Районни ПУ, намиращи се в три общини-Кюстендил, Невестино и Бобов дол.
 
В операцията участват жандармерия и Гранична полиция, като общият им брой ще бъде 70-80 служители.
 
"Операцията така е организирана, че да има постоянно полицейско присъствие край черешовите масиви и пунктовете за изкупуването на продукцията", обясни инспектор Васил Паргов-началник на сектор „Охранителна полиция“.
 
Пунктовете към днешна дата са 26, но броят им непрекъснато се увеличава.
 
Инспектор Паргов поясни, че кампанията закъснява и ще продължи до към 15 юли. За прибирането на черешовата реколта ще бъдат изградени и две подвижни КПП-та, едното при с. Коняво, а второто в района на пътя с. Драговищица и ГКПП „Олтоманци“.
 
"За миналата година няма констатирани нарушения при прибирането на черешовата реколта, конфискувани са на четири пъти минимални количества незаконно набрани череши под 20-на килограма", категоричен бе инспектор Паргов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase