Снимка: БГНЕС
Множество проблеми с организацията на движението са причина участъкът, в района на ловешкото село Микре, да се превърне в отсечка на смъртта. Това съобщиха от Института за пътна безопасност, предаде БГНЕС.
 
Поводът е поредният тежък пътен инцидент от неделя, при който пет души изгубиха живота си. Има и други в тежко състояние. От института припомнят резултати от своя инспекция, извършена след предишната катастрофа, на 20.04.2021 г., при която загина семейство.
 
"За периода 2017-2021 г. там са загинали най-малко 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко пострадали", посочват от организацията.
 
На мястото има и стационарна камера, която от години обаче не работи.
Още по темата
 
"Поставените пътни знаци не отговарят на нормативните изисквания. Организацията на движението е противоречива, маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност", заявяват от института.
 
Според тях кампанийното отношение на отговорните институции и предприемането на акции от страна на Пътна полиция след инцидентите показва немощ и липса на план за управление на риска от ПТП.
 
От там призовават за незабавни структурни и кадрови промени в транспортната система, ако държавата не иска да продължи да отчита поредните жертви на пътя в този участък. 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

33

Абе...

преди 11 месеца

Ако пътят беше трилентов, нямяше да се изпреварва рисково. Поне не чак толкова много.

32

Отговор

преди 11 месеца

Толкова много въпроси, а отговорът е един- защото се краде, и то много се краде. Колко пъти се отпускаха от Евросъюза пари, за инфраструктура , но парите потъват в джобовете на управляващите. После имали къщи по Барселона, децата им живеят и учат в Щатите , или в Англия. В България се краде не на килограм, а на тон.

31

Данчо КАТерицата

преди 11 месеца

Само кинти на ветрило, че камера къща не.