Снимка: БГНЕС

НАП пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона "Магнитски". Списъкът съдържа 64 фирми.

Още по темата

Финансовият министър Асен Василев заяви в "Панорама", че всичко ще бъде публично и списъци със свързаните лица ще бъдат публикувани на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. Той увери, че ако при проверката в правителството се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат поставени в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите си в Министерския съвет.

Кабинетът създава работна група в отговор на наложените санкции от САЩ

По-рано днес стана ясно, че Министерският съвет създава работна група, в отговор на наложените санкции от САЩ. А в списъка на асоциираните лица ще се включват:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;

б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква "а“, включени към момента и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП, в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 1 година

А, защо НАП се прави на незнаеща как фирми с хиляди левове задължения не ги плащат, а се преименуват и продължават да работят- на същото място, в същия офис, със същите хора, със същата стока...?!

83

Анонимен

преди 1 година

А Фигуранта ще го уволнят ли заради връзки с Черепа?

82

Анонимен

преди 1 година

Радев какви мерки взе правителството срещу корумпираните или имате желание НО