Снимка: БГНЕС

НАП пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона "Магнитски". Списъкът съдържа 64 фирми.

Още по темата

Финансовият министър Асен Василев заяви в "Панорама", че всичко ще бъде публично и списъци със свързаните лица ще бъдат публикувани на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. Той увери, че ако при проверката в правителството се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат поставени в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите си в Министерския съвет.

Кабинетът създава работна група в отговор на наложените санкции от САЩ

По-рано днес стана ясно, че Министерският съвет създава работна група, в отговор на наложените санкции от САЩ. А в списъка на асоциираните лица ще се включват:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;

б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква "а“, включени към момента и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП, в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase