Снимка: Facebook

Пловдивчани излизат на протест днес в центъра на града в подкрепа на известен местен търговец. Мъжът стана обект на агресия от страна на собственик на заведение. Нападателят все още се издирва, а проверката на прокуратурата продължава.

Случаят предизвика остра реакция сред жителите на града.

Митко продава чорапи в центъра на Пловдив от много години. В четвъртък вечерта минава покрай заведение в "Капана" и е нападнат от бизнесмена Ивайло Пенов.

На кадри от охранителна камера се вижда как Пенов хвърля част от стоката на земята, а друга рита. След това нанася удар в главата на продавача на чорапи. От близко заведение се притичват на помощ.

"Въобще не очаквах, че ще се стигне дотам. Не съм предполагал, че ще тръгне да му посяга или нещо подобно", каза управителят на заведение Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Заради агресивната постъпка, в знак на протест от вчера хора оставят чорапи пред вратите на обекта. А собственици на обекти в района казват, че това не е първият подобен случай на агресия от същия бизнесмен.

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Подкрепям бизнесмена.

28

БатеЕ

преди 1 година

Разбирам негодуванието срещу бияча-бизнесмен-мутра. Никой не бива да бъде пребиван. Но има едно но, братята роми често предизвикват подобно отношение. Ставал съм свидетел как подобни роми, се хвърлят пред автомобили, за да ги блъснат и да търсят обезщетения. Това с ддс и т.н. няма да го коментирам. Но чорапчията няма нужда от защита, а от истинска работа. Фактът че роми не се назначават почти никъде и не искат да се развиват за да работят (ром сервитьор, барман, юрист и т.н.) също е налице.

27

Анонимен

преди 1 година

Човека изглежда кротък, и какво като е ром, нали и той трябва да яде. Не е тръгнал да краде. Както може се прехранва.