Снимка: Helpbook

Общ преглед
С необичаен проблем се обърна наш потребител към нас чрез сигнал в платформата на Helpbook.info. Изпрати ни снимка на пораженията по автомобила си вследствие на развилнели се бездомни животни.

Ето какво ни пише: "На 17 май 2021 г. през нощта глутницата кучета зад блок 368 в Младост 3, гонещи отглежданите котки пред блока ни, които се скриват под паркирания ни автомобил. Щетите са: нахапани лайсни, откъсната кора на бронята и надраскана броня от ноктите на кучетата. Осведоми са Екоравновесие, община Младост, проблемът е, че кучатата все още са в квартала. Заради котките и кучетата имахме отново щета по автомобила ни преди 3 месеца, застрахователят отказва да покрие разходите по щетите. Искам да ви попитам кой ще покрие разходите по щетата“? Молбата е за незабавна реакция и прибиране на бездомните животни.

В същия квартал тревните площи са обрасли в еднометрова трева, която в момента цъфти обилно и създава огромни проблеми за хората с алергии. Наблюдава се както около детските градини и междублокови пространства, както и поляните в района.

В съседен квартал също има спешна нужда от окосяване и пръскане. На места тревата достига 60 см и е пълно е с кърлежи. Молбата е за становище дали и на кои дати е планирано косене и пръскане срещу вредители.

Сигнализираха ни за опасно дърво в кв. Горубляне, което застрашително е надвиснало над главите на преминаващите. В основата си е изгнило и е проядено от дървояди, с което се създават предпоставки за инциденти, тъй като при по-силен вятър има опасност да падне върху къщите и автомобилите, които са паркирани там, а също така може да пострадат и хора. Молбата е за проверка и своевременното му отстраняване.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар