Снимка: Pixabay

Населението на община "Тунджа" се е увеличило с над пет хиляди жители през последната година. Отчита се повишение на цените на имотите и търсенето на свободни терени за строителство.

От началото на извънредното положение са подадени над 5 000 заявления за промяна на настоящия адрес. По последни данни населението на община Тунджа вече е над 25 000 души, уточни кметът Георги Георгиев пред БНР.

"Тази тенденция е като цяло за общината, но особено засилена в близките до града села. Хората желаят да закупуват имоти с цел построяване на вили, къщи", допълни той.

Най-предпочитани са селата отдалачени на 10-15 км от Ямбол, като в някои пазарът на недвижими имоти в момента е преустановен, тъй като няма предлагане. Засилен е интересът към общински терени в регулация, като переодично се обявяват търгове за продажба, допълни кметът Георгиев.
 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости. Баси тъпата статия

15

Анонимен

преди 1 година

Най- ромския град.

14

Анонимен

преди 1 година

5 000 се заселиха а ДРУГИ 10 000 се преселиха на ПО ДОБРО място. СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ. ..............................................................................от опечалените БСП ДПС ГЕРП И ВСИЧКИ МУТРИ