Снимка: БСП

"Отправяме апел към служебния здравен министър: Спрете безчинствата на ГЕРБ и спасете общинските болници. За хората в малките общини те са единственият начин да имат достъп до здравеопазване. Другата седмица ще поискаме среща с него и заедно с общинските съветници и инициаторите на подписката ще му предоставим всички документи. Същите ще изпратим и в Прокуратурата, за да се провери има ли умишлено докарване на болницата до фалит, за да бъде продадена после евтино на близки до властта.", каза председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в област Стара Загора.

Още по темата

Тя се срещна с областното ръководство на БСП и общински съветници на партията в Раднево. Обсъдени бяха координирани по-нататъшни действия за спасяването на общинската болница и медицинския център в града.

“Моделът на ГЕРБ, макар и отстранен от централното управление, продължава да действа на местно ниво. Кметът и мнозинството в общинския съвет от ГЕРБ продават общинската болница на приближен до тях и то за жълти стотинки. Тази и продажбата на болницата във Велинград бяха поводът да внесем в 45-о Народно събрание мораториум върху продажбите на общински и държавни болници. Така ви обещах при срещите си с вас и го изпълних" обърна се Нинова към жители на Раднево, които са събрали близо 2000 подписа в защита на единственото здравно заведение в общината.

Социалистите инициират местен референдум срещу приватизацията.
 

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 месец

приватизация искат само алчните докторски душици, поне да лекуваха а те и това не правят, каквото им каже касата това изписват за лечение, мотаят хората докато се стигне до усложнение и чак тогава го пращат на специалист. Всички частни болници да се закрият, здравето трябва да е държавна грижа.

63

НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ

преди 2 месеца

ДОКОГА ЩЕ НАЛИВАМЕ НАРОДНА ПАРА В ОБЩИНСКИТЕ И ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ.....МИЛИАРДИ СЕ ИЗСИПАХА ТАМ И ПАК ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ......СОЦИАЛИЗМЪТ ОТДАВНА СВЪРШИ...ДРУГАРИ

62

Анонимен

преди 2 месеца

Горещи тийнейджъри без *** - ***