Снимка: БГНЕС

"Увеличава се двойките, които се срещат с проблема спонтанен аборт. Много от причините са свързани със съвременния начин на живот - хранене, стрес, но всеки случай е индивидуален".

Специалистът уточни, че хистероскопията е метод, оглед на матката, това е крайна диагностика и третиране на проблема, процедурата е диагностична и оперативна.

"Първата може да се извърши и в амбулаторни условия и с нея се получава цялата информация за маточната кухина, а в плана на изследване това е много важно. Оперативната хистороскопия също не отнема време, процедурата и изписването на пациентката от клиниката става за ден", каза той, цитиран от "Монитор".

Д-р Калчев обясни още, че постоянно се намаляват инструментите, с които се извършват процедурите, което води до по-леки и безболезнени интервенции и съответно възстановяването е за минимално като време. Медикът е убеден, че третирането трябва да бъде минимално инвазивно и максимално щадящо за пациента.

"Лекарят трябва да предлага избор, информация и възможност за хората, за да могат да избират как да се лекуват", категоричен бе той.

Д-р Александър Калчев посъветва жените при всяко изненадващо прокървяване да се консултират с лекар, защото това може да е симптом и признак за предстоящ спонтанен аборт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase