Снимка: Helpbook

Общ преглед
След предприетите действия по модернизацията на ЖП линията Елин Пелин - Септември граждани искат преразглеждане на проекта и внимателна проверка по всички аспекти на начинанието. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал, който засяга немалко възникнали въпроси по случая:

"Текущият сигнал е свързан с модернизирането на жп линията Елин Пелин - Септември. Конкретно, снимковият материал е направен в рамките на община Костенец. Чрез кратка ретроспекция можем да установим няколко интересни факта за проекта.

1. Първо началната фирма изпълнител е сменена с GP Group, като с или без причинно-следствена връзка цената на проекта се е покачила няколко десетки млн.лв.
2. Поради известни и неизвестни причини финализирането на проекта е отложено за края на следващия програмен период– 2030 г.
3. В него никъде не е упоменато извършването на залесяване, което поражда въпросът: "Как би било възможно възстановяването на растителността (поне частично)?"
4. Черешовидната поанта печели последната актуална информация, за наличието на известно количество уран, в дадени части от скалния рид. Въпреки установяването на горното, проектът не бива прекратен, а частично променен.
Използването на европейски средства и горски активи в името на общото благо е чудесно само по себе си.

За съжаление предвид фактите и наличната гледка, у мен се заражда леко съмнение, че характерът на случващото се е именно такъв на 100%. Наблюдава се масово унищожаване на горската растителност, безвъзвратно модифициране на горската инфраструктура и заличаване/промяна на образуваните с години скални ридове“.

Пристигна сигнал от столичния район „Илинден“, в който притеснен гражданин е заснел поголовно премахване на дървета в квартала. Теренът е бил ограден и са започнали предстроителни дейности. Липсва каквато и да било табела, а дърветата изчезват едно по едно. Живущите наоколо резонно се питат какво се случва?

Получихме и редица сигнали за разбити тротоари в столицата. В район „Слатина“ е поставен стълб с указателни табели, което е похвално, но явно на никой не е направил впечатление огромният трап около него и разрушените плочки, с което се създават условия за недостъпност и представляват реална опасност за преминаващите.

Същият проблем е забелязан и в район „Младост“. Според нашия потребител е истинско предизвикателство да се мине с количка оттам, дори и нормалното ходене е неприятно. „Ако човек не си гледа в краката може да падне и кой знае как да се нарани, да не говорим за децата от училището, които тичат по тротоара“.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар