Снимка: БГНЕС

В болницата в Добрич е починал 3-годишният Крис, който бе тежко ранен при свирепа катастрофа на Гергьовден, съобщава "Монитор"

При пътнотранспортното произшествие детето получи фрактура на черепа и претърпя 2 тежки черепно-мозъчни операции. Въпреки усилията на лекарите, около полунощ детето е издъхнало.

Още по темата

На 6 май, около 14 часа, на кръстовището на улица "Христо Ботев" и бул. "Русия" лек автомобил "Ауди" преминал на червен светофар и блъснал завиващия в този момент лек автомобил "Фолксваген", в който пътувало семейството на Крис – родителите му и по-голямата му сестра, на 9 години. Очевидци твърдят, че "Фолксвагенът" се завъртял на 360 градуса, от което по-малкото дете изпаднало от колата и се озовало под нея.

На помощ се притекли свидетели на трагедията, които повдигнали "Фолксвагена", за да извадят детето, докато пристигне линейката. От зверския сблъсък най-тежко пострадал Крис. Майка му била със счупени таз и крак, 9-годишната му сестричка – със счупена ключица. И двете вече са изписани от болницата в добро здравословно състояние.

43-годишният шофьор на Аудито, блъснал автомобила на семейството на Крис, беше задържан за 24 часа и освободен. След трагедията в Добрич бе организирана дарителска кампания за Крис. Организаторите заявиха, че всичко събрано ще бъде преведено по сметката на семейството на починалото дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase