Снимка: АПИ

Поетапен ремонт на над 4 км от път I-1 между жп гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" започва от утре. 

В първия етап ще се работи в около 3,4 км участък от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник.

След завършването им в средата на юли работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел "Даскалово" или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира пътуващите ежедневно между София и Перник да ползват автомагистрала "Струма" като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на отсечката между жп гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „Даскалово“ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на "Пътища Перник" ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.​

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase