Снимка: БГНЕС

 Нова акция на Пътна полиция в цялата страна започва от днес и ще приключи на 16 май. КАТ и "Автомобилна администрация" ще извършват проверки на товарни автомобили и автобуси, като при необходимост в тях ще бъдат включвани и служители от Криминална и Икономическа полиция.

Още по темата

Ще се следи за неспазване на времето за почивка от водачите, шофиране с привишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, неукрепени товари, редовност на документите и носенето на обезопасителни колани. Тези показатели са много важни за безопасността на движението, коментираха от Пътна полиция.

Контролът е в рамките на полицейска операция на ROADPOL, която се провежда на територията на Европейския съюз. В годината се предвиждат 4 такива акции, концентрирани върху товарните автомобили и автобусите. Тази е втората от началото на 2021 г. През първата са били проверени близо 10 хил. ТИР-а, при които са регистрирани 3478 нарушения. На 87 от тях им е наложена забрана за продължаване на движението. При автобусите проверените са общо 1648, а нарушенията - 281. 22 автобуса са били спрени от движение.

От Пътна полиция разкриха, че за изминалото денонощие има една жертва на пътя. Това е мотоциклетист, който загуби живота си в София вчера. 24 лица са ранени по пътищата в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase