Снимка: Кадър, БНТ

Отново е повреден единия от асансьорите на пешеходния надлез във варненския квартал "Аспарухово". Засега устройството не може да бъде ремонтирано, защото частите са от чужбина. Така хората с увреждания и майките с колички са принудени да пресичат платното на пътя.

Пешеходният надлез в квартал "Аспарухово" има три асансьора и често поне един от тях е повреден от вандали. Последният набег е от края на април. Хулиганите са изкъртили вратата на съоръжението с ритници, унищожили са и част от повдигащия механизъм. Повреденият асансьор затруднява придвижването на хората с двигателни увреждания и на майките с детски колички.

Асансьорът е обезопасен, но няма да работи още дни наред.

"Смениха частите, които са в момента налични, но има неща, които трябва да пристигнат от чужбина и затова с още няколко дни ще се забави отремонтирането на асансьора", обясни пред БНТ кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

Хората с двигателни увреждания, за които стъпалата на надлеза са непреодолима бариера, са принудени да пресичат четири пътни платна, за да преминат на отсрещната страна. Близки пешеходни пътеки няма.

"Говорили сме многократно с община Варна да се измисли вариант, но към момента не е предвидено да се направят пешеходни пътеки", каза още Маринов.

Според кмета на район "Аспарухово" решение на проблема е поставянето на видеокамери както на пешеходния надлез, така и на възлови места в квартала. Тази идея е подкрепена от живеещите в "Аспарухово" с подписка, която ще бъде внесена в община Варна.

Коментари Напиши коментар

11

направено набързо

преди 1 месец

Цялото съоръжение там, някак не си е на мястото. Даже да си добре с краката има стъпала нагоре, после надолу, едни обиколки се правят и по-мързеливите издебват да няма коли и беж през 4те платна. В същото време на най-опасното място на входа към парка, майки пресичат на пешеходна пътека, а там даже копаха и имаше изкопана дупка заради канала за вода . Като правиха тези промени, направиха 2 подлеза за същото време като този мост.

10

Бай Иван

преди 1 месец

Така е в демокрацията, искахте подобни индивиди да имат права, сега им се радвайте, времето е тяхно ;) !!!

9

мхм

преди 1 месец

ремонт на ремонта