Благоевград ще избира кмет на 27 юни. Досегашният Румен Томов беше отстранен, след като съдът уважи подадена жалба в Общинската избирателна комисия. Според нея след избирането му Томов не се е отписал от Търговския регистър като управител на една от фирмите си в законоустановения срок.

До края на май трябва да станат ясни кандидатите за овакантения пост. Предизборната кампания започва на 5 юни и е само 20 дни.

Още по темата
"Вече имаме установени законови срокове, в които трябва да се извърши първо регистрация на партиите в ЦИК, след което тези партии, които желаят да участват в тези избори, трябва да се заявят и пред ОИК. След което в един много къс срок от 5 дни, след тяхната регистрация, трябва да подадат и имената на кандидатите, които реално ще се борят за вота на нашите съграждани", каза председател на ОИК-Благоевград Мартин Бусаров.

Местните хора са категорични, че ще гласуват и се надяват на промяна.

"Всеки се надява на нещо по–хубаво, по-чист град, да има работа, просто развитие", коментира Костадина Вангелова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Ако не бъде избран кмет на първи тур, ще има втори, който ще е малко преди предсрочния парламентарен вот.

Коментари Напиши коментар

9

ВАЛЕНТИН

преди 1 месец

ОБЕЩАВАМ ДА ПРЕМАХНА КОФИТЕ ЗА *** ОТ УЛИЧНОТО ПЛАТНО И ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА ПО НЕ ДРАЗНЕО МЯСТО ОКОТО. ВСИЧКИ КОИТО ПАРКИРАТ ПРЕДИ КРЪТСТОВИЩЕ И ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И ПРЕЧАТ НА ВИДИМОСТТА ЩЕ СЕ ГЛОБЯВАТ СИСТЕМНО ТОВА СА СВЕТОФАРИТЕ И КРЪГОВИТЕ СЕ ПОДРАЗБИРА. ВСИЧКИ АРХИТЕКТИ В ОБЩИНАТА ЩЕ СИ ТЪРСЯТ РАБОТА НА ДРУГО МЯСТО. ВСИЧКИ КАПАЦИ НА ШАХТИ ПО ПЛАТНОТО ЩЕ БЪДАТ НАРАВНО ДО МИЛИМЕТЪР НЕ ДА МИ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ НЕМОЖЕЛО А ПЪРВАТА ЩЕ Я НАПРАВЯ ЛИЧНО. И ТАКА НАТАТЪК.

8

Анонимен

преди 1 месец

koko, до кой анонимен ти е коментарът?

7

коко

преди 1 месец

До ВАЛЕНТИН ехааа и ако премахнеш всички светофари в града и направиш кръгови ..избираме те.