Снимка: БГНЕС

50-годишен мъж почина по време на традиционния маратон във Варна, съобщи БНР.

По информация на националното радио мъжът е починал на място, а вероятната причина е инфаркт.

От пресцентъра на полицията в морската столица потвърдиха за трагичния случай, като уточниха, че мъжът е издъхнал извън състезателното трасе. В момента съдебен лекар е на мястото.

На този етап няма официална информация дали починалият е участник в маратона, или просто е бил там в момента на трагедията.

Преди да стартират, всички участници задължително минават през медицински преглед.

В маратона, който се провежда за шеста поредна година, участваха 124 бегачи в класическата дистанция от 42,195 км. С участниците на другите две дистанции (21 км и 10,5 км) общият им брой става близо 670. Те са представители на 28 страни.
 

Коментари Напиши коментар

10

михаил

преди 1 месец

това е д-р Русинов а не Русимов - грешката е моя Владислав Боянов Русинов - най добрия скенерист и ямр ренгенолог - който нямаше никакви болести и причината *** не е инфаркт а много по рядко срлещащо се заболяване - Внезапна сърдечна смърт поради злокачествена аритмогенна кардиопатия тъй като той си е правил ямр и не се открива данни за калции или стенози на артериите . Това се среща често при маратонски спортисти и силови спортове и футболисти

9

Анонимен

преди 1 месец

Това е др русимов ренгенолог от умбал бургас.

8

Анонимен

преди 1 месец

Ами то доста хора са си отишли по време на маратона...може и през телевизора.Като не е доказано дали е бягал,как го свързахте с маратона??????