Снимка: БГНЕС

Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От бранша оправдават увеличението с кратките курсове, които са неизгодни за шофьорите и по-малкия брой клиенти заради пандемията.

Между 50 и 70 стотинки ще бъде увеличението на първоначалната такса за такси, като тарифите за километър ще останат непроменени. Очаква се всички фирми да работят по новите цени до края на април.

"Тези цени не са актуализирани от доста време насам. Просто е крещяща нуждата от актуализация. За да извършваме нашата услуга нормално, качествено и сигурно, са нужни и финансови средства за покриване на разходите по дейността", заяви пред БНТ Росен Начев, председател на сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Досега хората са свикнали да плащат средно между 1,50 и 2,00 лева за курс. С новите тарифи под 2,00 лева курс вече няма да има.

Хората са на мнение, че в малките населени места повишението няма да се усети значително. Според тях в големите градове този скок не е оправдан, тъй като условията няма да се подобрят.

Таксиметровите апарати трябва да бъдат променени с новите по-високи цени в лицензирани сервизи до 2 май. Шофьорите, които не спазят срока, ги заплашва глоба до 1000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase