Спортен клуб "Щит" стартира дейността си през 2009 г. на територията на район Нови Искър. В момента клубът разполага с пет зали в пет отделни населени места на територията: Кумарица, Негован, Доброславци, Чепинци и Нови Искър.
 
Треньорите в клуба работят с деца, мъже и жени. Според старши треньора Павел Стоянов, освен състезателна дейност, те имат и важна социална мисия.
 
Вече има около 130 състезатели, а залата често се оказва тясна за всички. Надеждата е един ден да разполагат с по-просторно и комфортно място.
 
"В началото беше много трудно, защото в Нови Искър около 40-50 години не е имало спортен клуб с подобна дейност. Но след като станахме повече, хората видяха, че нещата не се случват само за една тренировка, а целим да осигурим на децата бъдеще и след завършването на 7 и 12 клас", посочи пред Bulgaria ON AIR Стоянов.
 
Спортен клуб "Щит" е свързан и със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и предлага продължаване на обучението на деца след 7 клас, тъй като в Нови Искър има само основни училища.
 
СК "Щит" е един от клубовете, заявили участие в Националното първенство в олимпийското карате за всички възрастови групи (17-18 април), което ще се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Тимът от Нови Искър ще участва с всички състезатели, с които разполага, а надеждите са отново за класиране в топ 5 на отборите. 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

10

ДО 7

преди 1 месец

За това хора който се мислят за боксьори ги бият по улиците заедно с каратисти 10 дан !В едно бойно изкуство щом има спортни правила се учиш и играеш по тях ,следователно не тренираш бойно изкуство ,а спортно .

9

Qanon

преди 1 месец

В един боен спорт няма ли твърдо заложена философия и морал, не ми го хвали. Той си остава просто едно млатене. Бойният спорт би следвало да възпитава в хората смирение и дух. Всичко друго е вятър и мъгла.

8

sofeto

преди 1 месец

В БГ това може да доведе само дo повече побойници по улици и градинки!