Снимка: БГНЕС

"Не мога да бъда търговец и кмет едновременно, тъй като съм предприел всички законови мерки за излизане от фирмите". Това каза в ефира на bTV бившият кмет на Благоевград Румен Томов, който беще отстранен от поста си след решение на съда.

ВАС острани Томов от поста му, като решението на съда е окончателно. Сега Благоевград е на прага на нови избори. 

"Законово срокът, който е даден, не е императивен, както казва тълкуванието на Конституционния съд", каза Томов. Той добави още, че е изпълнил задълженията си в посочения срок и съвестта му е чиста. 

"60% от хората в България искат промяна на съдебната система. Хората не са сигуни, че съдебната система работи еднакво по един и същи тип казуси", коментира Томов.

Още по темата

Той даде пример със своя колежка от Карлово, която е запазила поста си, макар срещу нея да има същите обвинения. "Докато има такива разнопосочни решения на съдебната система, хората няма да са спокойни", допълни още Томов. 

Бившият кмет сподели, че не намира за нормално вотът на 19 хиляди души в Благоевград да бъде пренебрегван заради такова нещо. 

"Аз явно съм изразил волята си за излизане от тези фирми. Аз съм работил винаги за хората и няма как това дело да ми е повлияло през последната година", завърши томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase