Снимка: БГНЕС

2406 литра бира, транспортирана без акцизни документи, е задържана в района на ГКПП Дунав мост-Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

На 9 април митническите инспектори отклоняват за проверка напускащ страната товарен автомобил. Той пътува от България за Великобритания и по документи превозва хранителни продукти, сред които замразено месо и риба.

Автомобилът е насочен за рентгенов контрол, при който е установено, че в изображението от сканирането част от стоката не отговаря на описаното в представените документи. Констатирано е, че хранителните продукти се превозват под два температурни режима, разделени от преградна стена в задната част на товарното помещение.

След свалянето на осем палета от задната част на ремаркето и след повдигане на преградната стена митническите служители откриват бира от три български марки с общо количество 2406 литра.

Към момента на проверката обаче водачът не е представил необходимите документи за превозваната акцизна стока. Бирата е иззета, а на водача ще бъде съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

това да не са не!новините?

5

4epa

преди 2 години

КАТО НЕ ПЛАТИШ ПАТИШ !!!!!!!!!!!!!!!! ТО БСП БЕЗ ПАРИ ЩЕ СЕ СРУТИ НА 0,01% !!!!!!!!

4

4epa

преди 2 години

ТАКА КОГАТО НЕ ПЛАЩАТЕ НА БСП- КАТО НЯМА КЕБАП4ЕТА И БИРА ИДВА СРУТИЩЕТО БСП !!!!!!