Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж "Смокиня". 

Инспекцията ще бъде направена след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата.

Още по темата

Екип на ведомството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има основание за налагане на санкция на концесионера.


Министерството на туризма води усилена комуникация с РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция "Черноморски район" и концесионерa по казуса. След като бъдат изяснени всички обстоятелства и бъдат проверени документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушения по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на глоба.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания, съобщиха от ведомството.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл control@tourism.government.bg.

Коментари Напиши коментар

9

Леле Како

преди 3 седмици

В министерството на туризма, една елементарна, слабо образована, нискоинтелигентна, но особено крадлива калинка беше заменена с друга такава, по нищо различаваща се от предишната. Тази същата, която стана за смях, пред целия свят, сега се прави на важна, а на всички е ясно, че много добре знае какво става по черноморието. Там отдавна управляват мутрите, тази е поредната им слугиня.

8

Анонимен

преди 3 седмици

Ако това, което виждам на снимката е реалност - скоро ще си имат плуващи къщурки с тая ерозия. Виждам морски треволяци доста високо по линията, където са били вълните зимата. Не се научиха мутрите, че не се строи на първа линия и така си остана. Да сте виждали рибарска колиба на първа линия? Те може и да са пияници, но не и глупави. И сега следва класическото "ще излеем бетон да укрепим брега". Върху пясък?! Да. Та да се стоварят няколко тона върху главата на някого. Мутренска класика!

7

Анонимен

преди 3 седмици

Тая от хорски срам се сети )