Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

28-годишна родилка с COVID-19 е починала в Сливенско, бебето й е с отрицателен тест, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Жената е от община Котел и е сред 34-мата починали през миналата седмица в областта.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая.

През изминалата седмица в областта са заболели 383 души, като в сравнение с предходния едноседмичен период те са с близо 29 процента по-малко. Сред новодиагностицираните са санитарка, медицинска сестра, акушерка, шофьор на линейка. Средната възраст на заболелите е 57.4 години.

Излекувани са 455 души, към момента 242-ма болни са хоспитализирани, под домашна карантина са 1393-ма жители на областта, предаде БТА.

Заболеваемостта в област Сливен остава под средната за страната - 505.1 при 629.5 души на 100 000 души население.

Коментари Напиши коментар

30

бай Миле

преди 3 седмици

Една ( 100 килограмова ) тъмно.зелена *** по-малко... жалко само, че е успяла да снесе преди да вирне краката... но честито драги бели българи данъкоплатци! Още няколко пар.азита на държавна хранилка, които след 10-15 години ще ви/ни обират, бият, изна.силват и убиват.

29

7

преди 3 седмици

Стига вече с тия умрели бременни.Безотоворно е да забременяваш по време на такава пандемия, където рисуваш и собствения си живот и на бебето.Плюйте ама много от т.нар бременни си запълват времето да забременеят по време на локдауни, точно 2 такива дори ми го казаха.На фона на тоя вирус си е безотговорно.Точка!

28

Анонимен

преди 3 седмици

Вируса е удобен за някои лекари