Снимка: Кадър БНТ

Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско. Това е станало в събота вечер, след като трактор със спуснато гребло е разорал поляната и унищожил част от дърветата, посадени наскоро от доброволци. За това сигнализираха в социалните мрежи хора от Мартен, участвали в залесяването.

По повод Седмицата на гората на общинския терен в град Мартен бяха посадени близо 1 200 фиданки липа, акация и дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Държавно ловно стопанство Дунав и засадени от доброволци. Тази вечер, обаче, жителите на Мартен бяха изненадани неприятно.

"Хората днес цял ден се трудиха - носеха с тубите от единия край до другия вода да поливат дръвчетата. Деца, които се учеха на труд. И в един момент някой минава и унищожава това, което е трудът им и е много жалко, че има такива хора, които унищожават това, което другите създават за уюта, за чистия въздух на Мартен", каза пред БНТ жителката на Мартен Диана Ангелова.

Бизнесменът, чиято собственост е тракторът, се извини във Фейсбук. Обясни, че не е знаел за действията на работника си и се ангажира да възстанови щетите.

Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява. Той каза, че щетите ще бъдат установени едва, когато стане ясно кои от дръвчетата са се хванали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase