Снимка: БГНЕС

До май месец ще имаме ваксинирани 3 млн. души. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обиколка из страната. Заедно с него са спортният министър Красен Кралев и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Очакваме до средата на юни да получим 2 700 000 ваксини от "Пфайзер", благодарение на ЕС и на това, че реагирахме навреме и твърдо", каза още Борисов. "Заедно с оздравелите ще имаме колективния имунитет", прогнозира премиерът, като заяви, че е много радостен след договореното в петък.

"Важно е да се знае какво сме договорили, за да не си приписват нашите заслуги", допълни той.

Днес Борисов провери ремонтиращ се път. "С право може да кажем като първа политическа сила на изборите, че хората одобряват тези мащабни ремонти, строителството, което се прави по регионите", коментира премиерът.

Още по темата

"След като първият лот на Околовръстното го завършихме на 3 км, сега работим на четвъртия. Поставяме изцяло нова основа, разширяваме платното, така че нещата се движат по график", обясни Борисов.

Борисов допълни, че едното платно от магистрала "Тракия" ще бъде пуснато днес. "Едно платно ще стане готово днес, там където беше катастрофата, да го пуснем следобед, когато трафика се увеличи. Утре ще преправят и от другата страна увредения асфалт, заради катастрофата", коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase