Снимка: БГНЕС

26-годишната жена от Бургас е задържана, след като два пъти е установено, че шофира след употреба на наркотици, съобщиха от МВР.

Тя е хваната два пъти в рамките на няколко часа зад волана след употреба на метамфетамин и канабис. Първият от тях е на 8 април т.г. около 16:50 часа в района пред хотел в Слънчев бряг, когато служители от Районно управление - Несебър установили, че по време на извършваната проверка жената, движеща се с автомобила си от Свети влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции.

Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ.
Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, тя е освободена. По случая е образувано бързо производство.

Няколко часа по-късно - около 22:00 ч. в района на кръговото кръстовище на вход-изход за кв. "Сарафово", бургаски полицаи спрели колата със свалени номера, като водачката отново е тествана за употреба на наркотици. Тестът отново бил положителен, но този път тя дала кръв за химичен анализ. Същата е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

През тази седмица бургаската полиция е установила пет случая на шофьори, които шофират след употреба на наркотици. Всички те са на възраст между 20 и 32 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase