Снимка: БГНЕС
Слаб интерес от гражданите към двата зелени коридора за ваксинация в Регионалната здравна инспекция и в Областната болница във Велико Търново, съобщи БНР.
 
В областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново "зеленият коридор" от днес беше възстановен. Той ще остане отворен и утре. Поставя се само векторната ваксина, а на опашките има само британски граждани, посочи медицинският фелдшер Катя Пенева от имунизационния кабинет:
 
"По-голямата част, от които сме имунизирали с "АстраЗенека", са англоговорящи и може би останаха много малко англоговорящи в района, които не са имунизирани".
 
Петима британски граждани от тръмбешкото село Полски Сеновец чакаха за ваксинация в болницата:
Още по темата
 
"АстраЗенека" не е проблем, нищо не застрашава безопасността ни".
 
Джипитата във Велико Търново разполагат и с трите вида ваксини. Имунизацията там върви нормално, посочи личният лекар д-р Нина Тодорова за практиката си:
 
"Почти 80 % от хората, които са заявили твърдо желание и не се колебаят, са ваксинирани. От РЗИ ни увериха, че всеки вторник ще има доставка на ваксини за личните лекари". 
 
В областта са поставени близо 15 500 дози ваксини.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 седмици

Лекари не всички ,професорчетата ,телевизиите и герба с в тоя цирк

13

Ама как така

преди 3 седмици

Ако някой доктор от ВТ чете това, искам да кажа че много съжалявам, работата Ви няма да се облекчи и ще живеете в този Ад още много време, няма да може да си вземете глътка въздух.

12

ДО МЕДИЙКИТЕ

преди 3 седмици

ИНТЕРЕСА ЗА КОРОНА-СЕКТАТА ГО ИМАТЕ САМО ВИЕ ЖУРНАГЛИСТИТЕ.БАЛАМИТЕ ГИ ИЗТРЕАХТЕ В БОЛНИЦИТЕ ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ВЯРВА НА САТАНИСТКИ ЛЪЖИ.