Снимка: БГНЕС
Жители на квартал "Банево" в Бургас излязоха на протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни, съобщи БНР. Повод за възмущението на хората стана случай на блудствени действия на двама непълнолетни от квартала спрямо малолетно момче. 
 
Районната прокуратура под специалния надзор на Апелативната прокуратура в Бургас разследва случая. 
 
Близо 30 души се събраха на централната автобусна спирка в кв. "Банево". Те настояват за строги наказания спрямо двете непълнолетни момчета, които са извършители на деянието. В момента те са настанени за срок от 30 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към бургаската полиция.
 
"Трябва да има адекватно наказание без значение, че са непълнолетни, малолетни. Родителите да понесат и те някакво наказание, че не си възпитават децата."
 
"Има пробойни в образованието, има пробойни във възпитанието и резултатът е на лице. Едно дете пострада, то е търсило приятели, но не сред подходящите деца."
 
"Родителите масово бягат от своята отговорност, затова имаме престъпници на такава възраст - 12-, 13-, 14-годишни. Нямам думи просто!"
 
В подписка протестиращите настояват за въвеждането на нов учебен предмет - гражданско образование и осигуряването на заетост на децата през ваканциите.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 седмици

Милото. Таковали са го.

7

.......

преди 3 седмици

Пак ли от кафевите?

6

Анонимен

преди 3 седмици

,тууу голяма работа едното си го искало другото му го подало после едното го досрамаяло и се оплакало