Банско изпраща един труден зимен сезон. Този уикенд любителите на зимни спортове за последно могат да карат ски в Пирин. Все още обаче има опасност от лавини.
 
"Много е красиво със снега тук, краят на сезона е, но примерно вчера беше супер снежно" каза пред Bulgaria ON AIR туристът Дина Луенгер. 
 
"Цяла година караме, непрекъснато сме тук. Това си е курортът с най-хубавите писти. Няма такъв тук, подготовката, съоръженията, всичко е ок", споделя Петър Буклов, който също е редовен турист. 
 
От фирмата концесионер на ски зоната определят сезона като доста труден. 
 
"Щастливи сме, че говорим за сезон, защото много други страни не успяха да говорят за сезон. България може би беше единствената страна от Европейския съюз, в която курортите работиха. Щастливи сме, че успяхме да работим, планината е здраве и ние оздравяхме", заяви маркетинг-директорът на фирмата концесионер на ски зоната Иван Обрейков.
 
Хотелиерите също бяха изправени пред изпитание тази зима. 
 
"Как да го обобщим - първо непредсказуем, второ труден и трето тъжен - така бих определил този зимен сезон. Как се справихме? Разчитайки най-вече на българските туристи, за които едно огромно благодаря", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.
 
Туристическият бранш се надява на силен летен сезон и по-спокоен нов зимен, за да може да се справи със загубите от предходната година

Коментари Напиши коментар

10

Бански старец

преди 4 седмици

Скъп курорт си е Банско.Който иска да кара по добри писти си плаща удоволствието.Иначе да ходи на Витоша, Добринище,Семово и т.н.

9

Грешка в заглавието

преди 4 седмици

БансКовид искахте да напишете.
Болниците в Разлог, Гоце Делчев и Благоевград са пълни.
Слочаен0с!?!

8

123

преди 4 седмици

Мародери, сезон няма, но цени като в западен курорт - да. Лакоми ***.