Снимка: БГНЕС
"Пътна полиция" стартира нова акция. Затоплянето на времето този път ще насочи вниманието към мотористите.
 
Полицаите ще следят скоростта, с която се движат и регистрацията на моторите.
 
Заради табела, която не е поставена на определеното място, мотористът може да се лиши от правото си да управлява МПС за 6 месеца. Паричната глоба, която се заплаща е 300 лева, обясниха от Пътна полиция.
 
Мотористите, които си позволят да управляват МПС с регистрационна табела на друго превозно средство, или нерегистрирано по надлежния ред МПС, е предвидено до 1 година лишаване от свобода.
 
"Миналото лято сме констатирали доста такива нарушения. Такива водачи се задържат за 24 часа и се образува досъдебно производство", обясни Антон Иванов от "Пътна полиция".

Коментари Напиши коментар

16

Краси

преди 9 месеца

Когато "пътна полиция"/КАТ/ не са в "акция" -какво работят?И защо получават заплата,когато не са в "акция"?

15

Анонимен

преди 9 месеца

Вчера прехвърча сняг, днес гениите от КАТ ще следят за мотористи, хахахаха. Не бе, не казвам че са с мозъчни увреждания. Явно искат да ни забавляват.Лятото да направят една акция. Дето вика един приятел: "Като ми махнат, аз им махам и си продължавам, като с пpocтитyките на пътя - то си е твой избора дали да спреш". И к`во? Нито ни гонят, нито номера имаме. Хващат скутерджиите и някой друг турър, дето чистосърдечно е забравил да мине технически преглед... Брао, юнаци, так держит!

14

Щирлиц

преди 9 месеца

Уточнете кога ще ги следи-преди,или след приземяване.