Снимка: Helpbook

Общ преглед
За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за недобросъвестни собственици на автомобили, които са превърнали зелени площи в район „Подуяне“ в разорана нива. От изпратените снимки се вижда, че теренът е изровен, набразден от коловози, а при дъжд, всичката кал се пренася върху алеите. „От друга страна, пешеходците са длъжни да дават предимство на преминаващите по алеите и тротоарите автомобили, за да не пострадат децата, самите те или животни. Отговори на общината от сорта: "Сложени са бетонни елементи, които възпрепятстват нарушенията." не са валидни, защото байганьовците много хитро и успешно ги заобикалят и дори "обезвреждат", се твърди в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Лозенец“, на които се виждат разхвърлени стари мебели около кофи за боклук, които са в лошо състояние и нередовно извозвани. Битовите отпадъци са задръстили немалка част от улицата вече повече от три седмици и нашият потребител апелира към Столичен инспекторат за извършване на почистване и извозване, и по възможност заменяне на сметосъбиращите съдове с нови такива.

Отново получихме сигнал от град Бухово за незаконно изграждане на канализационна система. Копае се без оглед на всякакви правила, асфалтът системно се разрушава и целият район е потънал в кал и мръсотия. Молбата е за назначаване на проверка и последващи административни и законови санкции.

Завършваме днешния обзор със сигнал за собственици на кучета, които разхождат домашни любимци на детска площадка в квартал Павлово. Според нашия потребител кучетата често се нападат по между си, а посоченото място е посещавано от голям брой деца в следобедните часове и съществува опасност от неприятни инциденти.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

42

Фабио Коентрао

преди 5 дни

За 1500 евро квадрата толкова.

41

Случаен минувач

преди 5 дни

До 179
Виц.
Преди повече от 100 години на Фердинанд гостувал английски лорд. Царят му казал: Тука в София, живеят едни шопи, нищо не става от тях. Злобни, завистливи.
Тогава лордът му казал: Дай ми един шоп и аз за 1 година ще го направя лорд.
Фердинанд казал: Ако ти го направиш лорд, аз ще ти подаря един "Форд".
Лордът взел със себе си един шоп и го откарал в Англия. След 1 година пристига телеграма:
Фердо, ела си узми шопо. Не чем ти фордо!
Лордо

40

Анонимен

преди 5 дни

Софийските потайности, за жалост обаче не сме 1800 година.