Снимка: БГНЕС
След трагичния инцидент в пловдивското село Найден Герово, при който 11-годишно дете се удави в напоителен канал, хората настояват около съоръжението да бъде поставена ограда, съобщи bTV.
 
Кметът Атанас Арабаджийски обясни, че няма налични средства, с които да се построи толкова голяма ограда. От "Напоителни системи", чиято собственост е канала изпратиха становище:
Още по темата
"Ние сме собственик на над 6000 км канална напоителна мрежа на територията на цялата страна, като каналите в по-голямата си част са открити. В началото на всеки напоителен сезон се извършва обход от служител и в случай на констатирани липси на предупредителни табели, които са били обект на вандализъм - се поставят нови такива. Около всички хидромелиоративни съоръжения за напояване и отводняване са поставени табели с надпис: Къпането забранено."
 
Кметът на селото обясни, че скоро на канала ще дойдат хора да ловят риба и допълни, че педи години също е имало такъв инцидент с дете. 

Коментари Напиши коментар

11

Митко

преди 9 месеца

И на морето ограда.И на реките ограда.Престанете,че сте смешни.Гледайте си децата и не прехвърляйте вината на Невиновните.

10

аз да ви обадя

преди 9 месеца

Цялата работа е постановка, за да накарат кмета да монтира ограда, която да оберат още преди да стегне цимента на колчетата. Но не са изчислили правилно риска и малолетният вместо само да се дави и да го спасят - се удави за винаги. За справка оня дет умря на място където преминават стотици всеки ден- еваси расисткия ток, значи.

9

arsenalfc

преди 9 месеца

Все няма. Кой ви даде държава на Вас. Роби такива!