Снимка: Pixabay
Жители на село Ново Паничарево край Бургас са в паника заради агресивно куче, което до този момент е убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години живее в селото. Хората настояват за евтаназия на опасното куче, съобщи Нова тв.
 
Кучето често се разхожда само из селото без стопанина си и напада хора и животни. Има десетки подадени жалби срещу собственика му Нейко Димитров. Последно домашният любимец убил кучето на съседи, ранило друго, изяло няколко малки прасенца, кокошка и се спуснало срещу конете на дървари от селото. Местните се тревожат, че следващият път може да нападне и дете на улицата.
 
Кучето е женски питбул и станало още по-агресивно, след като родило малките си. Пред полицаите собственикът посочил, че кучето къса нашийника, повода, дори и синджира, с който е вързано.
 
"Въпросното куче, което е собственост на Нейко Димитров, съответно е било пуснато или по негови твърдения е скъсало въженце, но в момента са предприети всички необходими мерки, хората са си подали сигнали, образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания това, което в момента трябва да бъде направено, спазвайки закона, ние ще го направим", обясни кметът на селото Яна Жекова.
 
Полицейски предупредителен протокол вече е връчен на Нейко Димитров, но жителите на Ново Паничарево настояват за реакция и от прокуратурата за евтанизиране на животното. Хората казват, че откакто 32-годишният Нейко се заселил в Ново Паничарево, те живееят в страх. Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула.

Коментари Напиши коментар

56

аз

преди 2 години

Кви забрани какви жалби.. Един антифриз малко хляб и песа е готов

55

Анонимен

преди 2 години

Добре де, къде дремят здравните органи, та не си размърдат за д ниците, за която дейност им се плаща? Трябва да умре някой ли, за да поработят?

54

Krom

преди 2 години

Еми нямат ли ловни пушки в това село? Въпроса е лесно решим. А колкото до Нейко, една приятелска "мечка" от съселяните ще възпита в него социална отговорност, или поне ще го "мотивира" да промени адресната си регистрация. Такиви работи.