Снимка: БГНЕС
Сигнал за нов случай на грешка в електронния регистър за имунизация. Цяло семейство е записано в медицински център, който не поставя ваксини.
 
"Реших да ваксинирам моите баба и дядо, които живеят в град Рила, за "зеления коридор" преди около три седмици, след което получих съобщение от системата и ми дадоха конкретен час", разказа пред bTV Станимира Миличева. 
 
"След един ден получих друг имейл, който реално ме пита дали мога да ги заведа в Дупница и часът беше променен", добави тя.
 
Насроченият час обаче е в седмицата, когато ваксините са спрени. Жената се свързва с центъра в Дупница, за да попита дали все пак да заведе баба си и дядо си. От там й казват да не ги води, а да ги регистрира отново в системата. 
 
"Когато ваксинирането стартира отново, системата ми препрати автоматичен имейл и ми помени часа, но запази мястото - в град Рила", обясни Станимира. 
 
"Изчаках да ми дойде реда, но се оказа, че лекарите не знаят нищо и не можехме да ваксинираме баба ми и дядо ми", сподели тя. 
 
"Те казаха, че ще чакат личен лекар да ги извика, н омоите опасения са, че тези ваксини няма да дойдат до Рила в близко бъдеще", опасява се Станимира. 
 
ОТ Медицинския център са отказали коментар по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase